Loyaliteit & tevredenheid van florius klanten

In haar dagelijkse praktijk voert MWM2 vele loyaliteisonderzoeken uit. Zo ook voor Florius Hypotheken, onderdeel van de ABN Amro. Florius is één van de grotere gespecialiseerde hypotheekverstrekkers in Nederland. Naast hypotheken biedt Florius haar klanten een volledig pakket woonverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen.

De hypotheken worden verkocht via onafhankelijke tussenpersonen. Het is gezien haar distributiemodel via onafhankelijk adviseurs heel belangrijk voor Florius dat zij volledig feeling heeft wat er bij haar klanten leeft.

MWM2 heeft voor Florius een model opgezet dat gebaseerd is op loyaliteit. Er wordt bepaald welke factoren bijdragen aan loyaliteit en tevredenheid. Daarnaast wordt inzichtelijk gemaakt op welke concrete punten de dienstverlening verbeterd kan worden. Telkens wordt daarbij gekeken welke verbeterpunten de hoogste impact hebben op loyaliteit en NPS.

Thijs Pit Senior Marketing Coordinator at Florius over deze samenwerking:

"Sinds 2010 voert Florius in samenwerking met MWM2 regelmatig onderzoeken uit onder haar klanten. Deze onderzoeken gebruiken wij om inzicht te krijgen in de loyaliteit van klanten en hun tevredenheid over bepaalde aspecten van onze dienstverlening. De inzichten die Florius hiermee krijgt, geeft concrete handvatten om onze dienstverlening verder te optimaliseren."